Lettertype Installeren

Als je een mooi lettertype hebt gevonden wil die natuurlijk kunnen gebruiken. Dit is niet moeilijk, hieronder kun je lezen en zien hoe ik het meestal doe.

Je wil het lettertype installeren voor Windows.


Nadat je hebt afgerekend of alleen ingeschreven (voor de gratis lettertypes) kom je in een pagina met je aankopen. Klik hier op downloaden en het bestand wordt naar je computer gehaald.

Dit is een .zip bestand en je krijgt in de meeste gevallen de vraag wat je ermee wilt doen. Ik kies altijd voor openen. Dan wordt het bestand uitgepakt in je download map. Als je die vraag niet krijgt zie je het bestand in de download-map of onderaan je browser staan. Klik erop om het te openen. Vervolgens moet je door een paar submappen bladeren. Als je de keuze tussen “Document” en “Fonts” krijgt moet je “Fonts” kiezen. Dan ga je door nog wat meer submappen heen totdat je niet meer verder kan.

Als het goed is zie je dan een “.otf” of “.ttf” bestand. Dubbelklik hierop en je krijgt een voorbeeld te zien. Rechtsboven staat een knop met “lettertype installeren” of “Install font”. Als je hierop drukt wordt je lettertype ge├»nstalleerd. Misschien moet je nog een administrator wachtwoord invoeren.

Nu kun je de nieuwe aanwinst testen in je favoriete tekstverwerker.

Je wil het lettertype installeren voor Mac.


Nadat je hebt afgerekend of alleen ingeschreven (voor de gratis lettertypes) kom je in een pagina met je aankopen. Klik hier op downloaden en het bestand wordt naar je computer gehaald.

Dit is een .zip bestand en je krijgt in de meeste gevallen de vraag wat je ermee wilt doen. Ik kies altijd voor openen. Dan wordt het bestand uitgepakt in je download map.

Als je daar kijkt zie je een map met de naam “Purchased_Fonts”. Open de verschillende submappen totdat je bij de keuze tussen “Fonts” en “Documents” komt. Kies “Fonts” en ga door nog een paar submappen heen. Totdat je een “.otf” of “.ttf” bestand tegen komt.

Dubbelklik op het bestand. Nu wordt het “Font book” geopend en zie je alle tekens van het nieuwe lettertype vermeldt. Druk op “install font”. Onder de rubriek “user” kun je alle zelf ge├»nstalleerde lettertypes zien staan.

Probeer het nu in je tekstverwerker.

Veel plezier en succes met schrijven!

About the Author